Tilbakemelding fra Tom Kiil, Slottet Fiskebåtrederi AS

Hei.

Tenkte jeg skulle gi dere en tilbakemelding på min oppfatning av dere som leverandør. Jeg har nå benyttet VSK som leverandør på garn i 3 år. Jeg har brukt både selvmonterende og maskinmonterte garn fra dere. Det som forunderer meg mest er kvaliteten på garnene - den er SUVEREN!

Garnene jeg har kjøpt fra dere har vist seg å være de desidert mest slitesterke og fiskelige garn jeg har brukt! De har en mykhet som gjør at der hvor 0.60tråd fra andre leverandører har vokst som en rishaug på hekket, legger 0.70tråden fra dere seg mykt og ledig. Fra dere har jeg brukt garn med trådtykkelse fra 0.55 til 0.7 i tillegg til 6x3. Jeg ror alltid med forsiktig bruksmengde slik at jeg kan prioritere kvaliteten. Jo tykkere tråd jeg benytter desto bedre kvalitet får jeg på fisken, og der kommer fordelen med mykheten i deres garn til sin rett. Jeg kan ro med tykkere tråd uten at det tar for mye plass, samtidig som den er så myk og ledig at jeg ikke ser nevneverdig forskjell på fisket om jeg benytter 0.55, 6x3 eller 0.70 tråd. Likevel skjer det at det blir i overkant mye fisk. Da har jeg prioritert å "gi bort" en garnlenke istedetfor å ta for mye fisk ombord med dertil kvalitetsreduksjon på grunn av plassmangel i kontainere. De som da har trukket mine garn har vært kjempeoverrasket både over fiskemengde og styrke på tråden..

Garnene har blitt omtalt som wire - i positiv forstand.. Man sliter enkelt og greit ikke to masker samtidig.. Når det gjelder forskjellen på selvmonterende garn og maskinmonterte garn, så vil jeg si følgende: De selvmonterende garnene fanger mindre (færre) stein enn maskinmonterte med dertil mindre bunnslitasje. Ulempen er at man må være litt mer nøye når man greier dem, slik at det ikke danner seg for mye bukter på telner - dette er en vanesak og etter noen trekkinger venner man seg til dette og det er ikke lengre et problem så lenge man er obs på problemet. Fiskemessig vil jeg påstå at jeg ikke ser forskjell på selvmonterende og maskinmonterte garn - de fanger godt med fisk uansett, noe jeg tilskriver mykheten i tråden. Jeg har brukt garn av mange andre typer tidligere, men ingen har vært i nærheten av å kunne gi den samme mengden fisk pr garn. Jeg sammenliknet garn fra dere med garn fra andre leverandører første året jeg brukte garn fra dere, og konkluderte med at selvmonterende garn fra dere i 0.60 tråd fisket betydelig bedre enn garn fra andre leverandører i både 0.50, 0.55 og 0.60 tråd. Hold på denne kvaliteten på tråden så har dere et salgsargument som ingen kan konkurrere ut! At garnene er selvmonterende og man kan gjøre jobben selv er en bonus. Det å sprette et selvmonterende garn går som en lek, på under halve tiden av vanlige maskinmonterte garn! Prisen på garnene deres ligger litt over andre leverandører, men når man ser på slitestyrke og fiskelighet, samt spart tid og kostnad på spretting, er dette et moment som ikke bekymrer meg overhode - jeg har betydelig lavere brukskostnader nå enn tidligere. Jeg har anbefalt dere som garnleverandør til alle mine kompisfiskere!

Også når det gjelder service vil jeg beskrive dere som suveren! I vinter da jeg monterte torskegarn fikk jeg to sekker (25 garn totalt) som skilte seg ut fra de andre både i mykhet og glatthet.. De virket stivere og kjentes "tørr" ut i tråden. Jeg tenkte mitt mens jeg monterte dem, og oppdaget ganske umiddelbart da jeg begynte å fiske med dem at dette ikke var den kvaliteten jeg var kjent med fra dere. De raknet lett (store felt var dårlig, mens andre felt hadde grei slitestyrke - endte opp med enkelte garn som bare var telner igjen uten å være bunnfast) og fisket dårlig. Jeg tok kontakt med dere og sammen fant vi ut at dette var en gammel produksjon av kinagarn - en leverandør dere for flere år siden hadde sluttet å ta garn fra. Dere hadde altså et restparti med garn som hadde ligget på lagerhotellet i flere år (produksjonsåret tilsa også dette), og som nå var kommet frem i dagen. Responsen fra dere var at dere tok kontakt med lagerhotellet for å få oversikt over hvor mye av disse garnene dere hadde igjen. De ble så plukket til side slik at de ikke skulle selges til kunde. Dere fikk disse garnene opp til Vannøya, og merket selv forskjellen på "trådfølelsen".. Jeg som kunde fikk tilbud om kompensasjon i form av nye garn av dagens produksjon uten kostnad utover frakt. Dette var meget positivt, da jeg også har fått dårlige garn fra andre leverandører uten noen form for kompensasjon i etterkant. Jeg ønsker kvalitet på garnene jeg fisker med og DET viser dere at dere kan levere!


Jeg tar i tillegg oljebukser med oppdrift av merket Regatta fra dere. Jeg fikk en levering et sett hvor gummibelegget på utsiden av stoffet løsnet etter noen dagers bruk.. Jeg tok kontakt med dere for å få dere til å ta kontakt med Regatta og gi tilbakemelding på at de måtte kontrollere hvorvidt de hadde en feilproduksjon, for dette var en type bukser som ikke var brukbar ombord i fiskebåt. Jeg så ikke for meg annet enn at jeg skulle i bruk ny bukse, på tross av at jeg var skuffet over kvaliteten.. Dere mente dere skulle ta kontakt med Regatte for å få dem til å levere nye bukser til meg kostnadsfritt. Jeg hadde tidligere bestilt to nye bukser, hvorav kun den ene hadde vært i bruk (den som var slitt, og som jeg sendte bilder av), og jeg hadde ikke egentlig lyst til å ta i bruk den siste uten at denne eventuelt ble kontrollert av Regatta hvis de ønsket dette. Jeg mottok, en knapp måned etter at jeg begynte å bruke den første buksa, tilsendt to nye bukser fra Regatta. Jeg har benyttet kun den ene av disse foreløpig, og denne har en helt annen slitestyrke - den samme jeg var blitt kjent med gjennom tidligere leveranser av bukser fra Regatta..

Til slutt - VSK var i utgangspunktet en forkortelse for Vannareid Samdriftskontor.

For meg står VSK for Vannareid SERVICE og KVALITET! Jeg er fast kunde, og anbefaler dere på det varmeste som leverandør! Jeg stiller gjerne som referanse for dere på kvalitet og service!

 Med vennlig hilsen

Tom Kiil,
Slottet Fiskebåtrederi AS